söndag 15 oktober 2023

En smakebit på søndag - Livet skiljer oss åt

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger. Boken jag ska börja läsa heter Livet skiljer oss åt och är skriven av Håkan Mattsson.

Mathias Larssons familj har till sist återförenats när det kommer ett meddelande som ställer allt på ända: Linneas död är inte vad den verkar vara.

Snart befinner sig Mathias och hans vapendragare Hassan mitt i en desperat jakt på svar, där en okänd förövare - som inte drar sig för mord - gör allt för att stoppa dem. Återigen blir familjen Larsson drabbad, och tiden håller på att rinna ut. Mathias måste avslöja sanningen, även om det kräver ett sökande på andra sidan graven. Vem var egentligen deras mystiske granne? Och hur kan händelser som utspelade sig för sextio år sedan påverka det som nu sker?

Smakbiten är hämtad från inledningen på sidan 7:

Äntligen. Det har tagit lång tid, men nu är det äntligen dags. Efter alla år är stunden inne då det aset ska erkänna sina brott och förstå konsekvensen av sitt handlande. Jag ska få honom att inse vad han borde ha gjort den där gången för så många år sedan, och ge honom möjligheten att göra rätt val den här gången. Skänka honom nåden att ställa saker och ting till rätta.

10 kommentarer:

 1. tack för smakbiten, låter spännande.

  SvaraRadera
 2. Den här står i hyllan och väntar. Tack för smakbit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt med väntande böcker i hyllan.

   Radera
 3. Denna tänkte jag nog läsa ganska snart. Hoppas den är bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog en del övernaturligt, men det får man stå ut med.

   Radera
 4. Tack för smakbiten! Låter spännande.

  SvaraRadera
 5. Det var ord och inga visor! Känner inte till författaren eller boken, men låter spännande. Tack för smakbit

  SvaraRadera