måndag 20 november 2023

Nu dör vi av Stina Flodén

Titel: Nu dör vi
Författare: Stina Flodén
Förlag: Bokfabriken (2022)
Antal sidor: 299

Lugnet i villaidyllen förbyts snabbt i panik när Camillas man Mikael skjuts ihjäl i hemmet samtidigt som Camilla och barnen gömmer sig i badrummet. Mikaels död är obegriplig och familjen hamnar i chock. I sorgen har Camilla ingen aning om hur hon ska närma sig barnen.
När polisen kör fast försöker Camilla själv ta reda på vad som har hänt, men när en stor sten kastas genom fönstret blir hon rädd att någon även är ute efter henne och barnen. Trots det måste hon ta reda på sanningen, och när fruktansvärda hemligheter avslöjas inser Camilla att hon inte har en aning om vem hennes man egentligen var.

Nu dör vi av Stina Flodén köpte jag av författaren på Värmlands Bokfestival 2022, men det är först nu, ett år senare, som jag har kommit mig för att läsa den. Den är författarens debutroman och den är... jättebra! Den är så spännande. Ja, på slutet riktigt gastkramande. När det var 50 sidor kvar att läsa var det plågsamt att behöva lägga den ifrån sig.

Det blir uppenbart att Mikael hade dolt sin sanna natur för Camilla, men som läsare får man även tydliga signaler på att även Camilla döljer något. Vems hemligheter är det som lett till mordet på Mikael?

Jag tvekar inte att ge denna spänningsroman högsta betyg. Tydligen är denna bok den första i en serie om Camilla Stensjö. Jag blir riktigt nyfiken på uppföljaren Släpp mig fri.

kaosutmaning 2023 får denna bok svara mot punkt 23: Läs en bok med något himmelskt på omslaget. (Själva himlen finns ju på omslaget.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar