lördag 4 november 2023

Veckans mening v. 44 2023

Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. Veckans mening är hämtad från En kort berättelse om traktorer på ukrainska av Marina Lewycka.

Under trappan hade mamma ett skafferi fyllt från golv till tak av konservburkar med fisk, kött, tomater, frukt, grönsaker och puddingar, påsar med socker (strösocker, farin, florsocker och rårörsocker), ris (grötris och långkornigt), pasta (makaroner, spiraler och vermicelli), linser, bovete, gula ärter, havremjöl, flaskor med olja (vegetabilisk, solros och oliv), pickels (tomat, gurka, rödbeta), lådor med flingor (mest vete), paket med kex (mest chokladdigestiv) och chokladkakor.

Häng gärna på! Och länka gärna i kommentarsfältet!  

8 kommentarer:

 1. Oj den boken har jag ju liggande ... min mening är ungefär en tiondel så lång som din! https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2023/11/veckans-mening-om-samtal.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boken verkar mer underhållande än vad titeln ger sken av.

   Radera
 2. låter som min fasters matkällare i höghusets källare... men hon var "krigsskadad", varit hungrig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var hemma hos en tysk, bosatt i Sverige, som suttit i sovjetiskt fångläger efter kriget. Köksskåpen var fulla med konserver.

   Radera
 3. Jösses, måste hela skafferiet redovisas! I motsats till dig valde jag en superkort mening, en cool anmärkning sådär i största välmening: https://bloggbokhyllan.blogspot.com/2023/11/cool-anmarkning.html

  SvaraRadera
 4. det var en rejäl mening!
  http://mrscalloway.blogspot.com/2023/11/veckans-mening-v-44-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den tog upp ett antal rader i boken ;)

   Radera