torsdag 18 juni 2020

Helgfrågan v. 25

Helgfråga från Mias bokhörnaJust nu dricker Mia ett glas vin och läser en bok. Allt tycks vara ordnat inför midsommar. Själv inser jag hur förvirrad jag är. Jag var helt inställd på att börja läsa Fredrik Backmans "Folk med ångest" idag. En bok som jag visste med mig att jag köpte på bokrean. Men jag hittade den inte, så jag gick in på bloggen och kollade vad jag köpte på bokrean. Ingen "Folk med ångest"... Nej, jag har inte Alzheimers, jag har Sometimers. Ibland kommer jag ihåg och ibland kommer jag inte ihåg. Helgfrågan lyder:

Hur har era recensioner blivit bemötta, har någon författare hört av sig?

Bonusfråga: Hur firar ni midsommar?

Det är bara någon enstaka författare som har hört av sig och tackat för recensionen. När det handlar om böcker som författaren själv har bett mig recensera så brukar jag skicka en kommentar och en länk till honom/henne. Någon gång har väl någon blivit lite ledsen, och det tycker jag förstås är tråkigt, men man får ju försöka vara ärlig.

Midsommar kommer att firas mycket lugnt. Jag och fru W äter lite matjessill. Kanske grillar vi till kvällen. Jordgubbar blir det förstås. Men vi kommer inte att gå ut i trädgården och hoppa små grodorna. Det ska vi inte bjuda grannarna på.

14 kommentarer:

 1. Nej vad synd Folk med ångest var riktigt kul, jag har den i pocket om du vill kan jag skicka den till dig.
  Tyvärr blir det inga jordgubbar de var slut.😭

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulligt, men jag ska nog fixa fram ett ex.
   De säljer väl jordgubbar imorgon, på midsommarafton?!

   Radera
 2. Matjessill hoppar vi över, finns mycket godare sillsorter :)
  Glad midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många goda sillsorter finns det, men vi äter alltid matjessill på midsommarafton.

   Radera
 3. Haha, jag förstår dig helt och fullt att du gärna hoppar över grodorna. Jag är glad att vår son har kommit över den åldern (även om man ändå sluppit i år).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt har JAG kommit över den åldern ;)

   Radera
 4. Ja, sill och jordgubbar skulle det vara båda, det sa du ju tidigare i veckan också!

  SvaraRadera
 5. hihi kan absolut förstå att du hoppar över grodorna :) Trevlig midsommar!

  SvaraRadera
 6. Köpte en liter Höglunda i dag, 75 spänn. Det var de inte värda. Önskar dig en fin helg, kanske har du bättre tur med jordgubbarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska iväg och försöka köpa nu. De har i vart fall inte behövt färdas så långt. Höglunda ligger mindre än en mil hemifrån.

   Radera
 7. "Återupptäckte" matjessillen i år, med gräddfil och gräslök, riktigt gott. Snart blir det färskpotatis också, blasten växer hög, ingen blom än... så vem vet, kanske tomt under. Odling är ett lotteri. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ingen potatisblom i sikte än.

   Radera