måndag 1 juni 2020

Tänk snabbt! (Vecka 23)

Linda med bloggen Enligt O har en utmaning, som hon kallar Tänk snabbt, där man får ett antal ordpar, där man berättar vilket som man föredrar.

Den här veckans snabba val är:

Hemma eller borta?
Hägg eller syren?
Läsa direkt eller vänta tills hypen är över?
Direkt avslut eller epilog?
Svärmodern av Moa Herngren eller Sally Hepworth?

Hemma eller borta? Var tillbringar man helst semestern? Jag tycker det är roligt om man kan åka iväg nånstans. Det behöver inte vara utomlands. Korta resor i Sverige är inte heller så dumt. Vi brukar alltid åka till Jämtland en vecka på sommaren, eftersom min frus mamma och bröder bor där. Det är inte helt säkert att det blir så i år. Inte för att myndigheterna säger att vi inte ska åka längre än två timmar bort. Det kan jag tänka mig att rucka lite på. Men svärmor bor på ett äldreboende och där är det besöksförbud. Är det värt resan och hyra en lägenhet om vi inte får träffa henne? Vi avvaktar och får se hur det blir med allting.

Hägg eller syren? Jag vet knappt hur häggen ser ut, men vår syrenhäck blommar nu. Det är så vackert med de gredelina blommorna.

Läsa direkt eller vänta tills hypen är över? Om jag inte får boken som recensionsex så väntar jag gärna. Det är så dyrt om man vill köpa böckerna direkt när de kommer ut. Jag väntar hellre till bokrean eller också lånar jag boken på biblioteket.

Direkt avslut eller epilog? Hur ska boken sluta? Det överlåter jag med varm hand till författaren. Epilog kan vara effektfullt ibland. Författaren berättar hur det gick sedan, efter det att den egentliga boken slutade. Så jag vill inte välja.

Svärmodern av Moa Herngren eller Sally Hepworth? Jag har inte läst något av någon av de båda författarna, så jag passar på den frågan.

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag tycker att vi måste hålla liv i ord som gredelin och brandgul.

   Radera
 2. det finns många gamla ord och uttryck som jag tycker så mycket om och som är så uttrycksfulla. du har väl läst Gredelins längtan av Kaj Attorps? Om hur farbror Blå under en båtutflykt förför tant Gredelin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har jag inte läst! Vem hade kunnat ana detta :D

   Radera
 3. Syrener är väldigt fina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vackra. Särskilt de gredelina :)

   Radera
 4. Syrener är vackra, doftar lite starkt för mig, men valet är ändå solklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får beundra dem på lite avstånd.

   Radera
 5. Håller med om att recex prioriteras. Lyxigt att få läsa innan hypen är igång.

  SvaraRadera