måndag 8 juni 2020

Tänk snabbt! (Vecka 24)

Linda med bloggen Enligt O har en utmaning, som hon kallar Tänk snabbt, där man får ett antal ordpar, där man berättar vilket som man föredrar.

Den här veckans snabba val är:

Firar Sveriges nationaldag eller inte?
Fastnar du för musiken i filmer eller tv-serier eller går den dig förbi?
Katt eller hund?
Ringa eller sms:a?
Läslistor inför sommaren eller inte?

Firar Sveriges nationaldag eller inte? Nja, det brukar jag inte göra. Inte för att jag på något vis ogillar att vi har en nationaldag. Det är väl mest detta att 6 juni inte är ett datum som får hjärtat att bulta extra blågult. Firas till minne av att Gustav Wasa valdes till kung 1523 och att vi fick en regeringsform med maktdelning mellan kungen och riksdagen 1809. Bra grejer, men hur förväntas jag fira det? Hustrun köpte hem varsin bakelse till oss från Coop. Det fick räcka :)

Fastnar du för musiken i filmer eller tv-serier eller går den dig förbi? Jag är helt värdelös på filmmusik. Jag tittar på filmen och har inte en aning om att det spelats någon musik.

Katt eller hund? Svår fråga. Jag har aldrig längtat efter något husdjur. Skulle jag mot förmodan skaffa ett djur på min ålders höst skulle det kanske bli en hund, men annars föredrar jag nog katter. Dock kliar det i ögonen på mig om de kommer för nära, och det är väl inget kul att ha katt om man inte kan ha den i knäet och klia den bakom öronen.

Ringa eller sms:a? Det beror givetvis på situationen, men ska jag kontakta hustrun eller döttrarna blir det ofta sms, för då vet jag att de kan svara när de har tid. Men egentligen är det ju mysigare att tala med någon.

Läslistor inför sommaren eller inte? En liten plan har jag allt, för jag tänker låna lite böcker på biblioteket i Vålberg innan de har semesterstängt. Böcker som jag räknar med att läsa i sommar är 1794, Folk med ångest, Kvinnorna på Flanagans, En halv gul sol, Styr din plog över de dödas ben, De kommer att drunkna i sina mödrars tårar och De sju morden på Evelyn Castle.

12 kommentarer:

 1. Jag ringer sällan, skriva är så mycket smidigare :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men om det är något jag behöver beskriva mer utförligt kan det vara en fördel att ringa.

   Radera
 2. Tråkigt att vara allergisk. Måste medge att även jag, som alltid haft husdjur, har fått lite allergiska reaktioner på senare år, men bara på okastrerade djur. Så fort de är kastrerade så går det bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så lustigt att det kan göra skillnad.

   Radera
 3. haha, säger tyst till maken när han börjar prata vid bra filmmusik :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, kan det vara en könsgrej? :)

   Radera
 4. Gör också listor men brukar inte följa dem så noga, är lustläsare, men tycker det är kul med listor. ;)

  SvaraRadera
 5. Att låna en hög på biblioteket är egentligen bättre än en lista. Minns min barndoms kassar som jag bar hem. Nu läser jag mest e-böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är otroligt hur mycket man kunde läsa som barn. Julklappsböckerna var utlästa på juldagen eller senast på annandagen.

   Radera
 6. Visst är det mysigt att prata i telefon, nu när det görs allt mindre. Styr din plog.. tänkte jag fuska med radioinläsningen i sommar. Tack för uppdateringen om 6:e juni, jag visste inte riktigt varför det var då vi firar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, många vet ju inte det. Inte konstigt då att det är svårt att uppamma ett verkligt intresse kring dagen.

   Radera