fredag 21 januari 2022

Fem en fredag v. 3: Målbild

Fem en fredag kommer från bloggen elisamatilda. Varje vecka ställer Elisa fem frågor. Den här gången kallar hon temat målbild.

1. Vad gick du i mål med senast?
Jag har känt mig väldigt splittrad, så jag vet inte något som jag har gått i mål med.

2. Vad blir du inte klar med?
Jag har en bokmanus som jag skulle behöva fila på, för jag har fått tillbaka det från en lektör.

3. Hur skulle du vilja göra om hemma?
Bygga om ingången så att min fru kan komma in lättare med rullstolen. Bredda dörrar så hon kan komma in och sova och gå på toaletten.

4. Vad siktar du på i helgen?
Jag ska jobba.

5. Vad är något du vill göra i år?
Jag skulle gärna vilja resa någonstans, men det blir nog inte av. Det kan bli svårt att hitta resmål som passar hustrun, men jag får kolla om det finns något som fungerar.

28 kommentarer:

 1. så hustrun är hemma? det finns bra hjälp att få till att ändra om hemma när någon är rullstolsbunden. jag vill också resa. du hittar säkert resmål där hustrun kan medfölja och en kan få bra hjälp på flygplatser o. dyl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, hon är kvar på sjukhuset. Hon kan inte komma hem innan delar av huset har byggts om.

   Radera
 2. Av egen erfarenhet vet jag hur knepigt den kan vara. Min bror satt i rullstol dom sista 10 åren av hans liv och då hade jag (som närmast anhörig) mycket kontakt med dom som "bestämde" hur det skulle vara i hans lägenhet. Men det hela slutade jättebra och trots att han var förlamad från bröstkorgen nedåt (även armarna var påverkade) så for han runt både till Skansen, till oss och på stan i sin eldrivna rullstol.
  Jodå, det finns hundratals "prydnasgräs" som inte används till annat än vara vackra. Kolla på min blogg på Sugar Candy gräset t.ex.!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sannerligen inte lätt när det är svårt.

   Radera
 3. Finns många trevlig resemål som jag tänker bör fungera för er att resa. Jag vet att det finns resebolag som är just deras grej att ta fram resor med speciella behov! och i flyget och liknande hjälper ju till så kommer ni iväg blir det säker jättebra! Lycka till med söknandet och ombyggnationen!

  SvaraRadera
 4. spännande med bokmanus, igen, ombygge får du väl hjälp med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bara det blir fart på kommunen.

   Radera
 5. Lätt att förstå att/om du känner dig splittrad, så mycket att stå i med ombyggnad - och ett manus ovanpå det! Kan bara önska dig lycka till. Hoppas Lena blir bättre.

  SvaraRadera
 6. Kul med ytterligare en bok på G från dig. Har läst klart Skam, men inte påbörjat de andra två böcker än. Läsning går på sparlåga. Är en balkongläsare.
  Om jag förstår dig rätt så har din fru fått komma hem, men huset är såklart inte anpassat för rullstol med mera. Sådant ombesörjer kommunen utan kostnad för dig. Bara att kontakta dom.
  Å här får du ett tips till plats att resa till: https://vintersol.com/se/.
  En kompis till mig har varit där två eller tre gånger. Känner själv till stället, men har inte bott där. Min rullstolsbundna kompis var väldigt nöjt med sina veckor där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, hon är inte hemma. Det är inte möjligt utan en ombyggnad. Jag ska kolla länken!

   Radera
 7. Jag hoppas det löser sig bra med ombyggnation av entre och annat så att din fru får komma hem. Det låter spännande med bokmanus, blev nyfiken och ska lyssna på dina böcker på Storytel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du vill lyssna på mina böcker.

   Radera
 8. Ja, det här med att resa har vi ju nästan fått glömma.
  Omtänksamt av dig att ta din fru så kärleksfullt i beaktande ❣
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir en hel del arbete under helgen.

   Radera
 9. Du har helt klart något att fila på och fundera över.
  Fint att hustrun har kommit hem.
  Jag har lyssnat på en av dina böcker, det var "Ingenting att se"-
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hustrun har inte kommit hem. Det går inte så som huset ser ut idag. Trevligt att du valt att lyssna på en av mina böcker.

   Radera
 10. Inte konstigt att du känner dig splittrad. Håller tummarna för ombyggnation och att hustrun mår bättre och snart kommer hem.

  SvaraRadera
 11. Vad spännande med dina böcker. Dom ska jag titta efter på nätet. Hoppas kommunen tar tag i anpassning av huset snabbt, så att din fru kan komma hem. Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att se sina egna böcker i bokhyllan på W :D

   Radera
 12. Hoppas det går snabbt med ombyggnad av huset så din fru kan komma hem, och varför inte en resa till Vintersol som BP tipsade om, har också hört talas om dem!
  Tack för Grattis från en fortfarande lyckorusig Farmor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får kolla upp detta med Vintersol.

   Radera
 13. Ojoj, så trist att behöva vänta på hantverkare, finansiering och fix från kommunen, och inget går ju fort i dessa tider då så många ligger sjuka eller är i karantän. Men snart så, när de flesta är färdigvaccinerade och de flesta andra har klarat av eländet så borde livet börja återvända. Ni är verkligen värda att få komma iväg på en rekreationsresa tillsammans!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vore skönt att få komma bort ett tag.

   Radera
 14. Bokmanus att fila på, det låter spännande men också en hel del jobb.
  Jag tror att du kommer finna att det finns resemål för er att åka till, som inte är för krångliga för en som sitter i rullstol
  Ha en fin vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill så gärna få ut denna den tredje Frykebodaboken.

   Radera