lördag 1 januari 2022

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald

Titel: Läsarna i Broken Wheel rekommenderar

Författare: Katarina Bivald

Förlag: Forum (2013)

Antal sidor: 396

Allting börjar med en brevväxling mellan två helt olika kvinnor. Tjugoåttaåriga Sara Lindqvist från Haninge och sextiofemåriga Amy Harris från Broken Wheel i Iowa. Efter två års utbyte av böcker, brev och tankar om både litteratur och livet bestämmer sig Sara för att hälsa på Amy. Men när hon kommer dit är Amy död.

Sara står ensam i en liten stad mitt ute i ingenstans. Som tur är finns där förstås alla de människor som Amy har skrivit om. Och de excentriska invånarna i Broken Wheel har inget annat val än att ta hand om den förvirrade turisten. Sara blir kvar och för första gången i sitt liv får hon verkliga vänner - inte bara mr Darcy och Bridget Jones - och de hjälper henne att starta en bokhandel med Amys alla böcker.

Läsarna i Broken Wheel rekommenderar av Katarina Bivald var en alldeles perfekt bok att läsa under julhelgen och mellandagarna. En feelgood-roman, men med en rolig exposé över kända och kanske mindre kända böcker.

Den "bokgalna" Sara kommer med ständiga referenser till böcker och hon vet precis vilka böcker som passar var och en av de fantastiska karaktärerna i den lilla halvt insomnade staden Broken Wheel. Och över alltihopa svävar Amy Harris' ande. Vi får pö om pö läsa breven som Amy hade skrivit till Sara medan Sara fortfarande var i Sverige. Och jag är säker på att Amy hade älskat hur allting utvecklade sig i staden genom Saras ankomst.

kaosutmaningen får denna bok svara mot punkt 23: Läs en bok som handlar om böcker och/eller läsning.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar