onsdag 5 januari 2022

Veckans kulturfråga v. 1 2022

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. Det blir en liten tillbakablick mot fjolåret. Veckans kulturfråga lyder: 

Vilken för dig ny favoritförfattare upptäckte du 2021?

Jag tror det får bli Sigbjørn Mostue. Jag läste hans spänningsroman Himlen ska gråta blod, och den var verkligen spännande. Från början skrev han barnböcker, men han har sedan visat att han även kan skriva för vuxna.

10 kommentarer:

 1. Himlen ska gråta blod av Sigbjörn Mostue är verkligen bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en trevlig överraskning att oförhappandes få möta en så bra roman av en författare jag ärligt talad aldrig hade hört talas om tidigare.

   Radera
 2. Tack för tips! Den hade jag helt missat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en känsla av att norrmännen översätter fler svenska romaner till norska än vad vi svenskar översätter norska romaner till svenska.

   Radera
 3. det skulle inte behöva översättas romaner från norska och danska, egentligen. dem ska en läsa i original. säger lata jag. känner inte alls till din nya favoritförfattare. får ta mig en titt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sorgliga är att norrmän och danskar får, om jag förstått saken rätt, läsa texter i skolan på andra nordiska språk än det egna, men det får inte de svenska eleverna. Det är därför vi är mycket sämre på att läsa grannfolkens litteratur i original.

   Radera
 4. Aldrig hört talas om! Förrän nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han var som sagt ny för mig också.

   Radera
 5. Oj, honom har jag inte ens hört talas om. Får ta och kolla upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himlen ska gråta blod är riktigt bra.

   Radera