måndag 23 mars 2020

Authors & Characters: Camilla

Lyrans Noblesser har en utmaning, som  går ut på att hon väljer ett namn, och sedan är uppgiften att berätta om en författare och en litterär figur med det namnet. Det är tillåtet att välja andra former av namnet. Den här veckan är namnet Camilla.


Författaren känns självklar. Det blir förstås Camilla Läckberg. Till en början skaffade jag alla hennes böcker i Fjällbackaserien. Men som jag nämnt flera gånger här på bloggen så blev den utstuderade grymheten mot barn till slut för mycket för mig. Efter Lejontämjaren, en fruktansvärd historia, sa jag tack och farväl. 

Sedan dess har det bara kommit en bok till i Fjällbackaserien. En bur av guld verkar intressant, så vi får väl se om jag ger fru Läckberg en ny chans.

Jag måste erkänna att jag inte kan påminna mig om att ha läst någon bok där det förekommer någon Camilla. För att inte behöva lämna walk over på den punkten fick jag googla.

Den franske författaren Pierre Lemaitre har skrivit en serie kriminalromaner om den mycket kortväxte parisiske kriminalkommissarien Camille Verhoeven. (Observera att denne Camille är en man!)

10 kommentarer:

  1. Min Camille är också en man. Bra googlat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lustigt att det var lättare att hitta Camille än Camilla.

      Radera
  2. Läst ett par böcker av Läckberg, inte värst imponerad, så fler lär det inte bli. Men man ska väl kanske inte se det som ett misslyckande att man inte gillar det som flertalet andra gillar. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är verkligen inget misslyckande. Bästsäljarlistan är inte med nödvändighet en kvalitetsguide. (En miljon flugor kan inte ha fel - ät skit!)

      Radera
  3. Har inte fastnat för Läckberg, och om hon är elak mot barn är jag ännu mindre sugen. Fyndigt med kommissarie Camille! Den här veckan var knepig.

    SvaraRadera
  4. Jag tog inte med Läckberg utan en annan Camilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kom inte på någon annan än Läckberg :)

      Radera