torsdag 26 mars 2020

Helgfrågan v. 13

Helgfråga från Mias bokhörna. Och det är verkligen en fråga som jag har anledning att fundera över. (För övrigt funderar jag på vad Blogger har för sig. Det såg väldigt annorlunda ut när jag valde Utforma och sedan Inlägg.) Helgfrågan lyder:

Om du skulle skriva en roman, i vilken genre skulle det vara? Skulle du skriva i eget namn eller under pseudonym?

Bonusfråga: På söndag byter vi till sommartid. Längtar du till sommaren?

Egentligen vill jag publicera två romaner jag har skrivit, som bygger på ett par historier i Bibeln. Men vem skulle vilja ge ut dem? Istället har jag publicerat två kriminalhistorier i värmländsk 1800-talsmiljö och jag håller på med den tredje. Dessutom har jag gett ut en bok om en handikappads kvinnas liv där vi följer henne från barndomen till livets slut som gammal kvinna. Självklart skriver jag i eget namn. Har jag lagt ner en massa arbete med att skriva böckerna, så ska jag väl få njuta av att få se mitt namn på bokryggen :)

Sommaren är nog bra, men mest längtar jag till våren, och nu känns det som att den börjat komma igång på allvar. 

17 kommentarer:

 1. Svar
  1. För att nu inte tala om julen! Men jag vill nog faktiskt ha vår först ;)

   Radera
 2. Det är verkligen inte enkelt att få ett manus utgivet i dag - det dräller ju av (mer eller mindre) begåvade författare! Har ännu inte läst nån av dina, men ska göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant. Jag har ännu inte lyckats få ett traditionellt förlag att satsa på mina böcker. Möjligen tillhör jag de mindre begåvade författarna ;)

   Radera
 3. jag håller med dig, Robert. vår först. låter spännande med romaner som bygger på bibelberättelser. visst skulle väl något förlag kunna tänka sig att ge ut dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försökte när jag skrev dem för tio år sedan. Kanske skulle jag ta fram dem och redigera dem på nytt och prova med några förlag igen.

   Radera
 4. Vår först, sen sommar är en bra ordning som man helst vill ha.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst dina böcker än, men är jättesugen på att göra det framöver.

  SvaraRadera
 6. Måste vara en speciell känsla att se sitt namn på bokryggen!

  SvaraRadera
 7. Ja, du har ju lite erfarenhet av veckans fråga!

  SvaraRadera
 8. Ja, våren är en fin årstid. Man får inte glömma bort att ta sig tid att se allt det vackra, trots omständigheter. Blir nyfiken på dina opublicerade böcker. Lite avundsjuk är jag allt på de som kan skriva romaner (och noveller). ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina opublicerade böcker kanske kan ges ut postumt. Funkade ju med Stieg Larssons böcker ;)

   Radera
 9. Men du skriver ju bra så det lossnar nog snart.

  SvaraRadera