måndag 16 mars 2020

Tänk snabbt (vecka 12)

Linda med bloggen Enligt O har en liten utmaning, som hon kallar Tänk snabbt, där man får ett antal ordpar, där man berättar vilket som man föredrar.

Den här veckans snabba val är:

Baksidestexter eller inte?
Ytan eller innehållet?
Storytel, BookBeat eller Nextory?
Blåsippor eller vitsippor?
Annika Norlin eller Gina Dirawi?

Läser du baksidestexter eller inte? Jag läser alltid baksidestexter för att få ett hum om vad boken handlar om. Känner jag inte till boken, så är det definitivt baksidestexten som får mig att antingen köpa den eller ställa tillbaka den i hyllan.

Ytan eller innehållet? Är det omslaget eller innehållet som avgör om jag köper boken? Det är kanske omslaget, som får mig att sträcka ut handen för att titta närmare på boken, men det är innehållet (som jag får veta lite om genom att läsa baksidestexten) som får mig att välja boken.

Det finns tre större prenumerationstjänster för ljud- och e-böcker. Föredrar du Storytel, BookBeat eller Nextory? Jag lyssnar inte på ljudböcker och läser inte e-böcker, så den frågan får jag passa på.

Blåsippor eller vitsippor? För mig hör vitsipporna mycket intimt ihop med våren. Jag vet inte om jag någonsin har sett blåsippor i vilt tillstånd. Det enda jag har fått lära mig om blåsippor är att de är fridlysta och inte får plockas. Hustrun, som är från Jämtland, såg vitsippan som en sällsynt blomma. Det förvånade mig, eftersom man på våren inte kan gå i en lövskog utan att trampa ner vitsippor i mängd. Hon blev överraskad när jag vid ett tillfälle pekade på ett vitt hav av denna blomma.

Annika Norlin eller Gina Dirawi? Bägge har nyss kommit ut med en bok. Är det någon jag tänker köpa? Inte så säker på det. Jag är alltid tveksam till när någon som är "kändis" ska ge ut en bok. Har förlaget gett ut boken för att innehållet är bra eller för att de räknar med att författarens namn ska sälja? Jag avvaktar tills jag ser vilket mottagande böckerna får på bokbloggarna, som jag litar mer på än kändisarna kompisar bland storstadspressens journalister.

8 kommentarer:

  1. jag har köpt böcker bara för omslaget :)

    SvaraRadera
  2. Vitsippor är utan tvekan en favorit hos mig. Min syster är född i mitten av april och när jag som fyraåring frågade mamma om när bebisen skulle komma var svaret att det var när vitsipporna kom. När vi hälsade på mamma och syster på BB hade jag med vitsippor har jag fått berättat för mig.

    SvaraRadera
  3. Lyssnar inte heller på ljudböcker och läser inte e-böcker.

    SvaraRadera
  4. Lyssnar mycket på ljudböcker så jag har ett par tjänster.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte kommit därhän. Är alltför förtjust i att hålla boken i mina händer.

      Radera