onsdag 11 mars 2020

Det kan inte hjälpas att jag blir ledsen

Idag beslutade Karlstads kommun om besöksförbud på samtliga vårdboenden och trygghetsboenden. Orsaken är givetvis coronaviruset. Jag har ingen anledning att ifrågasätta beslutet. Det är för att försöka skydda några av de svagaste från smitta, så det är givetvis helt rätt. Men jag blir ledsen i alla fall, för det betyder att vi inte får hälsa på min mamma :(  Det spelar ingen roll att jag själv är till åren kommen. Mamma är i alla fall mamma.

7 kommentarer:

  1. Mamma är alltid mamma, spelar ingen roll hur gammal man själv blir. Hoppas att flytten till hemmet gick bra. Sånt kan vara väldigt tufft både för den som flyttar och för de anhöriga. Vi får hålla tummarna att du snart får träffa henne igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, att flytta dit henne gick över förväntan lätt. Däremot förstår hon inte att hon bor där. Hon kan bli väldigt förvånad när man besöker henne, för hon undrar hur vi kunde veta att hon var där. Och när hennes sambo besöker henne och sedan ska gå, så förstår hon inte alltid att hon ska vara kvar. Men dementa lider tack och lov inte själva av sin sjukdom. Man brukar säga att demens är en anhörigsjukdom.

      Radera
    2. Det var ju ändå skönt att själva flytten gick bra. Ja när det har gått långt in i demensen så är det nog jobbigast för den övriga familjen. Känner igen beskrivningen lite från när min gammelmormor bodde på hem. Hoppas allt lugnar ner sig snart, vilket jag tror det gör så småningom. Snart får du nog träffa henne igen. :)

      Radera
  2. Jag håller tummarna att det här lugnar sig snart så du får hälsa på henne snart igen!

    SvaraRadera
  3. det får vi verkligen respektera, min 87-åriga mor bor hemma, fikade med henne, men är jag minsta förkyld, åker jag inte dit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag frågade om min mor minns Hongkong-influensan i slutet av 1960-talet? Men på den tiden reste man inta lika mycket. En kvinna på busshållplatsen berättade att hon hade precis börjat jobba på apotek och det var väldiga köer för influensamedicin.

      Radera
    2. Det är självklart att jag respekterar kommunens beslut. Trevligt att du kan välja om du ska hälsa på din mamma eller inte. Just nu har jag inte den valmöjligheten, oavsett om jag är förkyld eller ej, och det är detta som gör lite ont i hjärtat. Förstår inte vart du vill komma.

      Radera