måndag 6 april 2020

Tänk snabbt! Påskedition (v. 15)

Linda med bloggen Enligt O har en utmaning, som hon kallar Tänk snabbt, där man får ett antal ordpar, där man berättar vilket som man föredrar.

Den här veckans snabba val är:

Gult eller grönt?
Påsköl eller påskmust?
Påskägg eller påskris?
Påskhare eller påskkärring?
Påskekrim eller klassiska berättelser?

Gult eller grönt? Det är ju påskens färger, och då ska det vara gult både här och där. Men rent allmänt föredrar jag grönt, för det är en vilsam färg. Det fick vi lära oss i lumpen att om ögonen var ansträngda så skulle vi titta på något grönt. Vilket var väldigt lätt att göra i lumpen ;)

Påsköl eller påskmust? Jag väljer nog påskmust, men om det serveras Janssons frestelse och jag frestas att ta en snaps till denna, då dricker jag helst öl.

Påskägg eller påskris? Vi har inte haft något påskris på åratal, eftersom det finns de i familjen som inte tål björkpollen, så det får allt bli ett påskägg med godis. Min yngsta dotter som är 20 år och flyttade till egen lägenhet för ett halvår sedan skickade ett sms till mig där hon meddelade att hon fortfarande inte är för gammal för att få ett påskägg med godis. Som jag ska gömma här hemma så hon får leta efter det :D

Påskhare eller påskkärring? När barnen var små, så var de ute på påskafton och knackade dörr utklädda till påskkärringar. Påskharen har vi aldrig introducerat i familjen. Möjligen har någon fått en påskhare av choklad. Men i år kommer det kanske inga påskkärringar med tanke på corona.

Påskekrim eller klassiska berättelser? I år ska jag för första gången läsa en kriminalhistoria under påsken. Detta därför att det är en av uppgifterna i Kaosutmaningen. Jag har valt Till offer åt Molok av Åsa Larsson.

12 kommentarer:

 1. mörkt påsköl absolut, ibland har det funnits lagrad must, går ner i nödsituationer :)
  Istället för björkris kan man ha blåbärsris, inte allergiframkallande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blåbärsris har jag inte tänkt på. Tack för tipset :)

   Radera
 2. Åsa Larsson är riktigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har fått för mig att hon är det :)

   Radera
 3. Nej vem är för gammal för påskägg med godis? Klok dotter :)

  SvaraRadera
 4. Åsa Larssons böcker är alltid läsvärda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli riktigt roligt att få läsa den här boken i påsk.

   Radera
 5. Tror du inte att de hittade på det där med grönt i lumpen 😉 Nej, jag vet att grönt är avslappnande, det är ju därför kirurger har/hade gröna rockar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visste jag inte att det var därför.

   Radera
 6. Påskägg blir en aldrig för gammal för ;)

  SvaraRadera