söndag 30 mars 2025

En smakebit på søndag - Det sanna livet

Idag är det söndag. Utan att spoila delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger.  Boken heter Det sanna livet och är skriven av Göran Tunström.

Jakovs och Isaacs mor har fattat sitt beslut: Hennes söner skall utvandra från Stalintidens Ryssland till Jerusalem. Om deras storslagna och svåra färd genom Orienten handlar titelnovellen i Det sanna livet - en samling poetiska och sällsamma berättelser, var och en med den gestaltningskraft och förmåga att locka till både skratt och tårar som givit Göran Tunströms romaner så många läsare.

Smakbiten är hämtad från sidan 175:

Till 1910 levde vår familj i Bochara. Då hade min onkel sänts som konsul till Leningrad och min far fick brev utifrån världen för första gången. Min onkel skrev om Theodor Herzls drömmar om den judiska staten, om den första aliyan, om judarna som gav sig iväg till Palestina. Far ville bli sionist. Tack vare sitt rykte som läkare hos emiren fick han under tsar Nicolais tid flytta till Moskva. Bara judar av det allra finaste slaget fick bo där. Far hade pengar, därför tilläts han att slå sig ned. Han startade en bomullsfabrik. Den växte för far var duktig. Många anställda hade han och det har sagts att han skötte om dem väl. Det fanns en synagoga där, den judiska församlingen var trots allt talrik och vår familj levde gott ända tills bolsjevikerna kom.

lördag 29 mars 2025

Sju tomma hus av Samanta Schweblin

Titel: Sju tomma hus
Originalets titel: Siete casas vacías
Författare: Samanta Schweblin
Förlag: Bokförlaget Tranan (2023)
Antal sidor: 164

Sju tomma hus består av sju klaustrofobiska och lite skeva noveller om människor som är sökande och stundvis vilsna. I en berättelse tar sig en mor och hennes dotter in i främmande villor och korrigerar folks inredning, i en annan går en äldre man gång på gång för att hämta sin döde sons kläder från grannens trädgård, i en tredje försvinner två barn tillsammans med sina nakna farföräldrar.

Sju tomma hus av Samanta Schweblin är alltså en novellsamling. Den var vinnare av National Book Awards 2022.
Det är en samling ganska konstiga historier. Jag tycker ärligt talat att det är svårt att finna poängerna i novellerna. Möjligen kan jag ge ett litet plus för den längsta novellen - Den uråldriga andningen. Den är bitvis ganska otäck och man vet inte riktigt vad som är sant eller inte, men det går inte att ta miste på att den kvinnliga huvudpersonen är psykiskt sjuk.  Men sammantaget tycker jag att boken var en besvikelse.

Kaosutmaning 2025 får denna bok svara mot punkt 17: Läs en bok som ursprungligen är skriven på spanska.

Veckans mening v. 13 2025

Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. Veckans mening är hämtad från Jag kommer att hitta nyckeln av Alex Andoril.

Hans oro verkade äkta, men det var samtidigt något obehagligt över honom, han påminde om en vattensjuk åker där växterna börjat förtvina.

Häng gärna på! Och länka gärna i kommentarsfältet!

torsdag 27 mars 2025

Den sista festen av Clare Mackintosh

Titel: Den sista festen
Originalets titel: The Last Party
Författare: Clare Mackintosh
Förlag: Modernista (2024)
Antal sidor: 421

Det är nyårsafton och Rhys Lloyd har huset fullt av gäster. Hans semesterstugor vid Mirror Lake är en succé och han har generöst bjudit in byborna att dricka champagne med sina välbärgade nya grannar. Men vid midnatt ska Rhys ligga livlös i sjöns iskalla vatten.
På nyårsdagen har kriminalassistent Ffion Morgan en by full av misstänkta. Det pyttelilla samhället är hennes hem, så de misstänkta är hennes grannar, vänner och familj, och Ffion har dessutom egna hemligheter att bevaka. När lögner uppdagas runt varje hörn blir frågan snart inte vem som ville se Rhys död - utan vem som till sist dödade honom.

Den sista festen av Clare Mackintosh ger en blandning av nytt och gammalt i kriminalhistoriernas värld. Visst befinner vi oss i nutid med moderna poliser och modernt polisarbete, men samtidigt blir det till en pusseldeckare med en mängd tänkbara mördare vilket ger en doft av Agatha Christie.
Det jag tycker är riktigt bra är att kapitlen ger olika personers upplevelser och Mackintosh låter oss också backa bandet ibland så man får en bild av vad det är som har lett fram till katastrofen. För varje tillbakablick blir det till att lägga ytterligare en person till de misstänkta.
Några saker tycker jag är lite jobbiga. Det blir en hel del walesiska uttryck här och var och de ger mig givetvis ingenting. Dessutom är det många namn att hålla reda på. Jag får lite svårt att hålla reda på vem som är gift med vem.
Men det är en riktigt bra kriminalroman och det dröjer in i det sista innan vi får veta vem som verkligen bär ansvaret för Rhys Lloyds död.

Kaosutmaning 2025 får denna bok svara mot punkt 9: Läs en deckare.

onsdag 26 mars 2025

Datorkrångel

Om ni inte ser några inlägg och kommentarer från mig på ett tag beror det på att jag drabbats av stora problem med min dator.

Edit. Nu är det fixat. Jag tog med mig datorn till El-Giganten och killen där fixade det på fem minuter!

Edit2. Men nu kan jag inte logga in. Jag kan göra inlägg, men kommentarerna blir anonyma. GAH!

tisdag 25 mars 2025

Tisdagstrion: Tid och klockor (Sommartiden börjar på söndag)

Dags för veckans tisdagstrio! Nyss var det vårdagjämning och nu är det dags för sommartid. Denna tisdags tema är: Tid och klockor. 

Tipsa om tre böcker och lämna en länk, så vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips!

Klockan klämtar för dig är en roman av nobelpristagaren Ernest Hemingway. Den kom ut 1941 och handlar om det spanska inbördeskriget, som Hemingway följt som reporter på regeringstruppernas sida. Romanens titel är hämtad från den engelske 1600-talsförfattaren John Donne.

En handfull män är gömda uppe i bergen. Till dem ansluter sig Robert Jordan, en ung amerikansk frivillig, vars uppgift är att spränga en bro. Under kyliga spanska bergsnätter, vid hastiga måltider och i långa samtal, där skräcken och desperationen växlar med kärv och grovkornig humor, svetsas Robert Jordan samman med den lilla gruppen. Och han upplever en het och overklig kärlekssaga med den unga spanjorskan Maria, som har varit i fascisternas våld.

Tidens död av Isaac Asimov läste jag för en förfärlig massa år sedan. Det är säker ett halvsekel sedan, men jag minns att den var bra. 

I romanen finns en zon/organisation som kallas Evigheten. De som arbetar där står utanför den vanliga tiden och kan resa mellan olika tider. Detta gör de för att kunna göra små förändringar, så att allt ska bli så bra som möjligt. Men blir det verkligen det?

Det finns också ett hot mot "Evigheten". Den bygger nämligen på en tidsparadox.

Den stående klockan av Hanna Johansen. 

Klockan har stannat. Från tåget där hon sitter kan den kvinnliga passageraren se klockan mitt ute i landskapet. Vart går tåget? Rör det sig framåt eller står det stilla? Evigt samma landskap. Evigt samma trista nedsnöade järnvägsstationer... I sin debutroman Den stående klockan har Hanna Johansen konsekvent genomfört ett litterärt experiment. Hennes roman har av många tyska kritiker hälsats som en händelse, en öppning mot någonting nytt inom den tyska prosan.

Den där kvinnliga passageraren betraktar medpassagerarna och stationerna som tåget passerar, men hennes reflektioner är bara konstiga. Det är mest dravel. Enligt mig är den här boken inte värd mödan det innebär att läsa den. Jag förstår inte varför den över huvud taget gavs ut.

lördag 22 mars 2025

Veckans mening v. 12 2025

Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. Veckans mening är hämtad från Jag kommer att hitta nyckeln av Alex Andoril.

Förra veckan fyllde Julia trettiotre år och passerade då sin mamma i ålder.

Häng gärna på! Och länka gärna i kommentarsfältet!

fredag 21 mars 2025

Ett litet bokpaket minsann

Det här bokpaketet kom inte som en överraskning, för jag köpte det på Bokbörsen efter att ha läst om boken på någon bokblogg. Det är Skilda åt i vårens tid av Mary Westmacott. Det låter verkligen inte som någon bok jag skulle skicka efter, men det som gjorde mig nyfiken på boken är att författarnamnet är en pseudonym för Agatha Christie!

onsdag 19 mars 2025

Dagens visdomsord 2025-03-19

Den som skriver uppriktiga memoarer blir en ganska ensam människa. (Carl Hammarén)

tisdag 18 mars 2025

Tisdagstrion: Vår - i handling eller på omslag (Vårdagjämningen på torsdag)

Dags för veckans tisdagstrio! Känner ni att det är vår? Det är ju vårdagjämningen på torsdag. Pojkar ropar: "Vi har vår i luften! Var har ni er, flickor?" Denna tisdags tema är: Vår - i handling eller på omslag. 

Tipsa om tre böcker och lämna en länk, så vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips!

Inledningen av August Strindbergs Hemsöborna är en mening som är exempel på in medias res. Det kommer ni väl ihåg sen skolan? Meningen lyder: "Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett Höganäskrus i en svångrem runt halsen."

Och april är ju en vårmånad!

Jag minns inte när Kärleken väntar längst ut på grenen av Mari Åberg utspelar sig, men jag tycker att bilden ger lite vårkänslor :)

Så väljer jag Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonas Jonasson.

Den har väl alla läst vid det här laget, om mannen som rymde från ålderdomshemmet på sin hundraårsdag för att slippa vara med om firandet. Istället ger han sig ut på ett äventyr i form av en månadslång färd. Samtidigt får vi inblickar i hans tidigare liv, som minst sagt varit äventyrligt. Det är inte mycket i de historiska händelser som inträffat under ett sekel som inte han på ett eller annat vis har varit inblandad i.

Och anknytningen till våren? Boken inleds på hans födelsedag den 2 maj. Då har vintern rasat ut och sköna maj hälsas välkommen.

lördag 15 mars 2025

Veckans mening v. 11 2025

Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. Veckans mening är hämtad från Det sanna livet av Göran Tunström.

Hennes könsorgan var välutvecklade och jag noterade att hon i motsats till dyngbaggehonan rörde sig under akten, samt att hennes labiala verksamhet starkt kontrasterade mot den tystnad som följde under en tidsrymd av vid pass sextio minuter.

Häng gärna på! Och länka gärna i kommentarsfältet!

onsdag 12 mars 2025

Med slavar i lasten av Anne Agardh

Titel: Med slavar i lasten
Författare: Anne Agardh
Förlag: Whip Media (2025)
Antal sidor: 321

Abraham Brink föddes i Åmål 1763. Släkten var välbärgad och hörde till de inflytelserika i staden. Framtiden såg ljus ut för honom och universitetsstudier hägrade. Men så ändrades allt. Vi får följa Abraham från barndomen och vidare genom livet. Han valde inte den lättaste vägen för att få försörjning. Frågan är varför?

Med slavar i lasten av Anne Agardh är en riktigt intressant bok om en företeelse i den svenska historien som nog de flesta av oss inte är så insatta i. Även svenskar deltog i den fruktansvärda slavhandeln. I Västindien hade Sverige en koloni, Sankt Bartélemy, under åren 1784-1878, och ända till 1847 bedrev Sverige slavhandel med denna koloni som knutpunkt.
I romanen följer vi Abraham Brink, som är en person som har levat, och som arbetade på båtar som fraktade slavar från Afrika till Amerika. Författaren verkar ha gjort ett gediget arbete när det gäller att få fram fakta både om denne man och om livet i Sverige, Frankrike, de afrikanska slavhandelsstationerna och livet ombord på fartygen.
Naturligtvis har Agardh fått skapa dialoger och annat för att kunna få till en roman, men hon lyckas ge det en trovärdig känsla. När Abraham Brink i romanen möter kritik för slavhandeln, eller "Afrikahandeln" som han hellre kallar det, så invänder han att svenskar och andra européer gärna dricker kaffe med socker, produkter som bekostades genom slavhandeln.
Det får mig att tänka på att det nog kan finnas en sådan dubbelmoral idag också. Vi förfasar oss över förhållandena i Kina, men beställer gärna billiga varor från landet.
Med slavar i lasten är en roman jag gärna rekommenderar. Vi kan alla tycka att det är hemskt att Amerika hade slavar. Det är nyttigt att få lära sig om hur även vi svenskar var en del av slavhandeln.

Dagens visdomsord 2025-03-12

Dumheten tränger sig fram för att bli sedd. Klokheten håller sig i bakgrunden för att se. (Carmen Sylva)

tisdag 11 mars 2025

Tisdagstrion: Jämtland (Republiken Jämtlands nationaldag imorgon)

Dags för veckans tisdagstrio! Mina ex-frus föräldrar bodde i Lit i Jämtland, och där växte hon upp. Ett vackert landskap som är värt att besöka. Denna tisdags tema är: Jämtland (Republiken Jämtlands nationaldag imorgon).

Tipsa om tre böcker och lämna en länk, så vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips!

Everland av Lars Göran Persson var en bok som lockade mig. Framför allt för att romaner om andra världskriget kan vara väldigt intressanta, men även för att dåvarande hustrun kom från Jämtland. Tyvärr blev jag besviken.

Språket är omständligt. Det verkar som om författaren ansträngt sig för att brodera ut formuleringarna, men kanske att han inte borde ha försökt så mycket. Och att ge boken namnet Everland som en engelsk översättning av Jämtland känns bara fånigt.

Själva idén bakom boken är däremot inte dum. Europa befinner sig i krig och fler personer än någonsin tidigare blir inblandade. I det här fallet även barn. Med agenter som till varje pris ska försöka förhindra att den andra sidan vinner avgörande fördelar är det inte så lätt att veta vem som är vän och vem som är fiende. Är verkligen alla karaktärerna vad de från början synes vara?

Avslutningsvis måste jag få berätta om en sak som jag absolut inte tyckte om. Tors döde morfar dyker upp flera gånger i boken, dock utan att egentligen föra historien framåt. En gengångare i vad som ska föreställa en spänningsroman om andra världskriget? Nej, morfar kunde gärna ha fått stanna i graven.

Sly av Sara Strömberg utspelar sig i Jämtland. Detta är en sådan bok som jag tycker är svår att komma in i. Det kändes segt och trögt att läsa om Vera Bergströms trista liv, ibland avbrutet av berättelser om en flicka som varit med om något som läsaren inte vet vad det är. Men det är bara startsträckan som är lite lång. När jag väl har kommit in i boken blir den alltmer intressant. Vera söker efter nya trådar att nysta i och snart framträder en komplicerad historia som har sin grund i ett par ungdomars fruktansvärda felbeslut några decennier tidigare. Är det de händelserna som lett fram till mordet eller finns lösningen på mordfallet att söka i händelser i nutid?

Sara Strömberg har skrivit en spännande kriminalroman, men den har fler kvalitéer än så. Det är rikt med miljöbeskrivningar och jag gillar dessutom sparkarna mot fisförnäma storstadsbor.

Vem är då Sara Strömberg? Hon är uppvuxen i Västerbotten och Jämtland och arbetar som journalist och kulturredaktör i Östersund, där hon också är bosatt med sin familj. Det förklarar också lokalkännedomen. Handlingen i boken är förlagd till en plats där storstadsturismen har tagit över, där vinnarna tar allt och där förlorarna faller.

Jag blir lite nyfiken på om romanens huvudperson Vera Bergström i någon utsträckning ska ses som författarens alter ego. Namnen Sara Strömberg och Vera Bergström är ju väldigt lika.

Den som ruvar på hämnd är författarparet Eriksson & Manns debutroman. Den utgör inledningen till det de kallar Vemdalsmorden. Det är roligt tycker jag att förlägga handlingen till Härjedalens glesbygd. Befolkningstätheten i landskapet är bara 0,81 invånare per kvadratkilometer, och då bor ändå en hel del av invånarna i Sveg. När man rör sig utanför landskapets tre tätorter är det sannerligen glest mellan husen. (Härjedalen ligger i Jämtlands län om någon undrar.)

Författarna lyckas med miljöbeskrivningarna tycker jag. Som läsare får man både veta vilka växter man kan förvänta sig att finna i terrängen, men även vilka blommor som är tåliga nog att kunna växa i trädgården. 

Huvudpersonen Henning är på något vis urtypen av människa som kan tänkas vara centrum i en sådan här bok. Förtidspensionerad journalist med lagom mycket krämpor i form av artros och liknande, som lyckas ramla in i olika brottsliga aktiviteter. Givetvis tillsammans med sin poliskompis. Polisen Kaj har fullt sjå med att försöka få Henning att inte bedriva polisarbete som kan vara livsfarligt.

Det som jag tycker är bokens svaghet är att det blir lite för många disparata polisärenden. Det är grov brottslighet (av en art jag inte ska avslöja) parat med mordfall och kvinnomisshandel. Allt händer på en gång och till slut blir det väldigt många personer att hålla reda på. Inte minst därför att det talas om "stockholmaren" som ömsom syftar på en gravt kriminellt belastad individ, och ömsom på Henning.

Bitvis är boken spännande, men jag tror att den hade vunnit på om man hade försökt renodla vilken historia man ville berätta.

lördag 8 mars 2025

Veckans mening v. 10 2025

Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. Veckans mening är även denna vecka hämtad från Sju tomma hus av Samanta Schweblin.

"Jag ska hem för min fru kommer slå ihjäl mig, och jag måste dit för att låta det ske."

Häng gärna på! Och länka gärna i kommentarsfältet!

onsdag 5 mars 2025

Veckans kulturfråga v. 10 2025

Dags för veckans kulturfråga hos Linda som har bokbloggen enligt O. Mars är tydligen Women's History Month i USA och därför ställer Linda en fråga om historiska böcker, oaktat om de handlar om kvinnor eller ej. Veckans kulturfråga lyder: 

Vilka kulturella verk med historiskt tema tycker du om?

En roman med historiskt tema som jag tycker är viktig att lyfta fram är Hertha av Fredrika Bremer. Romanen kom ut 1856 och är en tragisk berättelse om en kvinna som i hat och kärlek är bunden vid en tyrannisk far. Först hans död lämnar henne vägen öppen till ett giftermål med en man beredd att bli hennes kamrat i kristligt välgörenhets- och bildningsarbete. Sjukdom och död drar dock ett streck över hennes förhoppningar som - det är bokens evangelium - framtidens kvinnor kan och bör förverkliga. Man får stå ut med att den är skriven på ett helt annat sätt än moderna romaner och koncentrera sig på romanens budskap.
Dödssynden av Harper Lee är en modern klassiker som gavs ut 1960. Romanen utspelar sig i en liten stad i Alabama i den amerikanska Södern i mitten av 1930-talet. En svart man anklagas för våldtäkt på en vit kvinna. Advokaten Atticus Finch försvarar honom, vilket inte uppskattas av alla. Varför bry sig om att hålla en rättegång mot en neger, när man lika gärna kan lyncha honom direkt?
Och när jag är inne på det temat så vill jag även nämna Onkel Toms stuga av Harriet Beecher Stowe. Författaren var övertygad motståndare till slaveriet och den här boken blev en bestseller. Den var på sin tid den näst mest spridda boken i USA efter Bibeln. Den anses ha spelat en stor roll för att slaveriet avskaffades.
Det blev tre böcker av kvinnliga författare.

Dagens visdomsord 2025-03-05

"Tala är silver, tiga är guld." Hon var emellertid en förnöjsam människa, så hon fann silver fullt tillräckligt. (Carl Hammarén)

tisdag 4 mars 2025

Tisdagstrion: Bakverk och konfektyr på omslag eller i innehåll (Fettisdagen idag)

Dags för veckans tisdagstrio! Gottegrisar är vi allihopa! Idag får vi passa på att stoppa i oss en semla. Det är ju sista dagen idag att äta sådana. Imorgon är det askonsdagen och då börjar fastan. Denna tisdags tema är: Bakverk och konfektyr på omslag eller i innehåll (Fettisdagen idag).

Tipsa om tre böcker och lämna en länk, så vi kan klicka oss runt och ta del av varandras tips!

Joanne Harris' bok Choklad är en riktigt trevlig läsning. Den handlar om Vianne Rocher som tillsammans med sin dotter Anouk kommer till en liten sydfransk by, där hon öppnar en underbar chokladbutik.
Invånarna älskar hennes choklad, men allt är inte konfliktfritt. Byns präst hatar henne för att hon för frestelser och sinnliga begär till hans församling.
Vi får efterhand veta att det finns många hemligheter som människor gör allt för att dölja.
Boken var som sagt var mycket trevlig att läsa, men jag känner att jag inte fick svar på alla frågor. Vad var det egentligen för kunskap som den gamla Armande Voizin satt inne med och som gjorde att det fanns folk som fruktade att hon skulle berätta?
Men det kanske inte är meningen att man ska få veta allt. En del ska kanske lämnas till läsarens fantasi.

Benny älskar baklava av Mikael Jisander.
Benny begär inte mycket av livet. Bara att det är ordning och reda i rörmokeriet, att Liverpool vinner sina matcher och att ölen på puben är skummande kall. Dagarna går sin gilla gång och bjuder sällan på några större överraskningar. Inte förrän det övergivna grannhuset plötsligt får nya invånare. Farah och hennes familj är flyktingar från Syrien och nyinflyttade i den lilla orten Klippan, något som vänder upp och ner på allt invant. Lugnet på gatan byts mot högljudda diskussioner och oskottade trottoarer. Benny är skeptisk. Polarna ännu mer. Och ner en serie stölder och våldsbrott samtidigt blossar upp är spekulationerna i full gång. Trots motsättningarna dras Benny motvilligt till Farah. Hon är mörk och spännande, men också irriterande. Varmhjärtad och omtänksam, men också en besserwisser. Och så bakar hon gudomligt goda kakor, även om han uppfattar ordet baklava som en smula suspekt. Problemen i byn eskalerar, drevet går, och Benny får erfara vad rädslan för det okända kan göra med människor.
Till sist slår jag ett slag för boken Café Värmland. Den har några år på nacken och alla kaféerna finns inte kvar, men annars är det en utmärkt bok som ger en guide till 50 kaféer runt om i Värmland där man kan gotta sig med allehanda bakverk till kaffet.

söndag 2 mars 2025

En smakebit på søndag - Sju tomma hus

Idag är det söndag. Utan att spoila delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger.  Boken heter Sju tomma hus och är skriven av Samanta Schweblin.

Sju tomma hus består av sju klaustrofobiska och lite skeva noveller om människor som är sökande och stundvis vilsna. I en berättelse tar sig en mor och hennes dotter in i främmande villor och korrigerar folks inredning, i en annan går en äldre man gång på gång för att hämta sin döde sons kläder från grannens trädgård, i en tredje försvinner två barn tillsammans med sina nakna farföräldrar.

Smakbiten är hämtad från sidan 17:

"Mår ni bra? Vad försökte ni göra?"
Mamma lyfter på huvudet och ser på henne.
"Jag mår inte bra alls. Snälla ni, kan ni ringa efter en ambulans?"
Kvinnan verkar inte kunna avgöra om min mamma menar allvar eller om hon driver med henne. Naturligtvis menar hon allvar, även om hon inte behöver någon ambulans. Jag gör en avvisande gest mot kvinnan för att hon ska vänta, hon behöver inte ringa något samtal. Kvinnan backar ett par steg, ser på mammas gamla rostiga bil, på sin förvirrade son som står en bit ifrån. Hon vill inte att vi ska vara här, hon vill att vi ska försvinna, men hon vet inte hur hon ska få iväg oss.

lördag 1 mars 2025

Veckans mening v. 9 2025

Varje lördag presenterar jag en mening från boken jag läser. En mening som har fått mig att stanna upp. Den kan vara humoristisk, men den kan även vara allvarlig. En mening att lägga några sekunder på. Veckans mening är hämtad från Sju tomma hus av Samanta Schweblin.

Jag tittar mot korsningen bakom oss, förstörelsen vi lämnar efter oss på den sandiga jordvägen, och jag ber inombords att ingen av bostadsområdets väktare ska märka att vi gjorde samma sak igår, två korsningar tidigare, och på ett ställe till närmare utfarten.

Häng gärna på! Och länka gärna i kommentarsfältet!