söndag 30 juli 2023

En smakebit på søndag - De rättrådiga

Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är Astrid Terese med bloggen Betraktninger. Boken jag läser heter De rättrådiga och är skriven av Tinna Lindberg. 

Diplomaten Linnea Bielke ska inom kort sin första ambassadörstjänst och ser fram emot sitt nya liv i  Kongo-Konshasa. Under den förberedande tiden på UD gör hon ett fynd: Hon hittar dokument med ett okänt vittnesmål om flygkraschen i dåvarande Nordrhodesia 1961, där FN:s generalsekreterare Dag Hammarskjöld omkom. Kort efter avslöjandet försvinner dokumenten spårlöst från Linneas tjänsterum. Hennes ambassadörstjänst dras tillbaka och det är uppenbart att någon försöker svartmåla henne. Med hjälp av Barbro Christensen, regeringens utredare i Dag Hammarskjöld-fallet, och vännen och journalisten Mia Holmström börjar hon nysta i vem som vill sätta stopp för hennes karriär.

Smakbiten är hämtad från sidan 15:

Elias mun såg ut att röra sig i ultrarapid. Hon försökte fokusera på hans ansikte men det var som att det långsamt löstes upp i konturerna. Linnea kände hur hela rummet började snurra. Det sista hon uppfattade var ljudet av champagneglaset som for ur hennes hand och krossades mot golvet.

10 kommentarer:

  1. trist med champagnen och det krossade glaset. hoppas att Linnea får ett nytt när hon kommer till sans igen
    http://mrscalloway.blogspot.com/2023/07/min-mening-v-29-2023.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att tappa ett glas med champagne känns som alkoholmissbruk ;)

      Radera
  2. Det var en spännande intrig! Fast, den blir nog inte läst ändå, är ju inte min genre, nytt författarnamn för mig. Ha en skön söndagkväll

    SvaraRadera
  3. Den har jag läst och jag tyckte den var okej, men jag tyckte det var lite för många historier på en gång.

    SvaraRadera
  4. Ojdå, blir hon förgiftad? Tack för smakbiten, verkar spännande det där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, hon får ett chockerande besked.

      Radera
  5. Tack för smakbiten! Låter som en spännande bok.

    SvaraRadera